ინგრედიენტები:
წყალი - გასათხელებლად
ძირა - გემოვნებით
წითელი წიწაკა, დაფქული
მარილი
ხახვი - 3 თავი
შერეული ფარში - 1 კგ
მომზადების დრო 30 წთ:
მომზადების წესი:
ფქვილს დავამატოთ მარილი, დავასხათ წყალი და მოვზილოთ . ცომი. დავასვენოთ
ნახევარი საათი და ამასობაში მოვამზადოთ ფარში.ფარშს დავამატოთ მარილი, წიწაკა,
გატარებული ხახვი, ცოტა ძირა და გავათხელოთ წყლით,ცომი გავაბრტყელოთ ძალიან
თხლად და დიდი რგოლები ამოვჭრათ.
ცომის შუაში დავდოტ თითო კოვზი ფარში, ცომს მოვუკრათ თავი. პარალელურად ,
ცეცხლზე წყალი უნდა დუღდეს. ჩავამატოთ წყალს მარილი, ჩავყაროთ ხინკლები, ხის
კოვზით ფრთხილად მოვურიოთ რომ არ მიეკრას და დაველოდოთ წამოდუღებას.
ამოვიღოთ, მოვაფრქვიოთ პილპილი და გემრიელად მივირთვათ.