ინგრედიენტები:
,,იგოეთის“ სუნელები
ლობიოს საკმაზი
მშრალი აჯიკა
ხმელი ქონდარი
ქინძი
ლობიო - 500 გ
ხახვი - 2 თავი
ნიორი - 3 კბილი
მარილი
მომზადების წესი:
მომზადების დრო: 20 წთ. (როდესაც ლობიოს მარცვალი უკვე მოხარშულია)
მოხარშულ ლობიოს დავამატოთ ზეთში მობრაწული ხახვი, ნიორი, ,,ლობიოს
საკმაზი“ მშრალი აჯიკა, ხმელი ქონდარი, მარილი გემოვნებით. 10 წუთი
დუღილის შემდეგ საჭყლეტით ამოვზილოთ... მიირთვით ცოცხლად მოყრილი
ქინძითა და კარაქის ნაჭერით...